Over Hobie Cat Holland

Wie zijn wij

RvT 2009 zaterdag13 juni-0048-3

Hobie Cat Holland is al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland. Als officieel importeur van Hobie Cat catamarans en dealer van Hobie Mirage kayaks.

Als gerenommeerd service- en reparatiepunt staat Hobie Cat Holland inmiddels bekend bij de eigenaren van alle merken catamarans en kayaks, zowel bij de recreant als professional. In de speciale polyester werkplaats worden zowel grote als kleine reparaties én onderhoud op een professionele wijze uitgevoerd.

In onze binnen- en buitenshowroom zijn onze occasion catamarans te bewonderen met wekelijks nieuwe aanvoer. In het najaar is bij Hobie Cat Holland een winterstalling zodat u uw catamaran veilig kunt laten overwinteren. Veel catamaranzeilers klussen bij Hobie Cat Holland in deze periode zelf aan hun boot, waarbij zij gebruik maken van de kennis en expertise van het 'Hobie team'. Vraag hierbij tijdig naar beschikbaarheid en mogelijkheden, vol=vol!

In de sfeervolle Hobie shop wordt een ruime keus aan onderdelen, accessoires en cadeaus van alle A-merken geboden.

Dankzij de centrale nautische ligging in Nederland (Noordwijk aan Zee) is service aan zowel de zout- als zoetwaterzeiler eenvoudig te bieden.

Geschiedenis Hobie Cat

61254_1629912311561_265979_n

1950

In 1950 bracht Hobart “Hobie” Alter zijn liefde voor water en hout bij elkaar. In het begin produceerde hij Hobart Alter samen met Gordon Clark handgemaakte houten surfboards. Na enkele jaren gingen zij experimenteren met surfboards gemaakt van schuim en fiberglas. Deze surfboards waren vooral lichter en sneller.

1967

In de sixties, terwijl de Beach Boys record na record braken in de hitlijsten, was Hobie's team bezig record nar record te breken op het water. In 1967 begon zag de eerste Hobie 14 het levenslicht wat een revolutie was binnen de traditionele zeilwereld. Het was de eerste boot die dankzij de golven het strand kon verlaten en, na een heerlijke tijd op het water, eenvoudig het strand weer op kon. Het was de allereerste catamaran, gemaakt van fiberglas, die door één persoon kon worden bestuurd.

1969

In 1969 werd de meest populaire catamaran aller tijden geïntroduceerd: De Hobie 16! Tot op de dag van vandaag wordt de Hobie 16 zowel door particulieren als in wedstrijdverband gezeild. Meer dan 100.000 Hobie Cats kiezen wekelijks het ruime sop langs tropische stranden, maar ook op de binnenwateren en meren.

Bekijk ook de Hobie Cat film op You Tube!

Werken bij Hobie Cat Holland

Wij staan open voor nieuw talent!

Om de kwaliteit en continuïteit binnen de zeilsport te waarborgen staan wij altijd open voor nieuw talent met een passie voor zeilboten.

  • Je weet van aanpakken?
  • Zelfstandig en in teamverband werken!
  • 'Hobie Way of Life'  uitdragen!

Herken je je in bovenstaande, schroom dan niet en stuur je motivatiebrief en CV naar info@hobiecat.nl

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

944470_580525458654516_1634749991_n